Veiligheid en meer

BEO-BAND®
weideafrastering

BEO-BAND®
weideafrastering

Veilige weideafrastering

Uw dieren hebben recht op een veilige weideafrastering. Om het even of u nu paarden, schapen of koeien houdt, veiligheid is een belangrijk aspect bij het omheinen van weidelanden. De beste keuze is zonder twijfel BEO-BAND® weideafrastering, een industriële afrastering die wereldwijd bekend is bij veel professionele paardenhouderijen en andere bedrijven die de veiligheid van hun dieren als prioriteit zien. Geen wonder, want bij de ontwikkeling van BEO-BAND® weideafrastering is, naast aspecten als duurzaamheid, gebruiksgemak en prijs, vooral ook gedacht aan de veiligheid van mens en dier. Dat heeft geresulteerd in een elastische band zonder harde of scherpe delen, die met veilig afgewerkte aluminium- en kunststof houders eenvoudig te bevestigen zijn. Daarmee zorgt BEO-BAND® in alle opzichten voor een veilige weideafrastering. Zeker in combinatie met stroomkoord wat schuren tegen band en palen voorkomt.

Zie de uitleg in onderstaande video

Veiligheid afrastering en Milieu

Er wordt in Nederland veel aandacht besteed aan de veiligheid van paarden en kleinvee. Zo zijn er ook voor weideafrastering aanbevelingen gedaan om de veiligheid te verhogen, zoals bijvoorbeeld dat de afrastering minimaal 4 cm breed moet zijn zodat paarden het kunnen zien. BEO-BAND® weideafrastering is minimaal 6 cm breed maar ook verkrijgbaar in de breedtes 7 cm, 8 cm en 10 cm en dat voor verschillende toepassingen. Een andere reden waarom BEO-BAND® een blijvend veilige weideafrastering is, is dat het ook na langdurig gebruik en juiste installatie nooit gaat doorhangen. Omdat het bestand is tegen UV-straling, zuren en extreme temperaturen behoudt het zijn elasticiteit en rekt of krimpt het niet. BEO-BAND® heeft een temperatuur bestendigheid van -30 t/m 50 graden celcius. Een keuringscertificaat is aanwezig. Gemaakt van geweven polyester en afgewerkt met PVC is BEO-BAND® weideafrastering bovendien een product dat het milieu niet belast omdat het eenvoudig en milieuvriendelijk afgevoerd en verwerkt kan worden.

Toepassingen en meer

BEO-BAND® weideafrastering is niet alleen een veilige weideafrastering, het kan ook gebruikt worden om de veiligheid van uw paarden te waarborgen in de manege, paddock of de longeercirkel. Het is gemakkelijk te monteren en behalve de paarden zullen ook de ruiters en amazones zich veilig voelen met deze omheining. En misschien maakt u wel gebruik van een stapmolen voor de training van uw paarden. Een veilige en duurzame afzetting is daarbij van het grootste belang; u moet er immers niet aan denken dat de paarden zich verwonden. Ook daarvoor is BEO-BAND® weideafrastering bij uitstek zeer geschikt.

Mocht u op zoek zijn naar een trapbescherming in uw stal, middels de combinatie van BEO-BAND® en foamkussen,, dan zorgt BEO-BAND® voor veiligheid in uw stal. Het product BEO-BAND® is in de kleur zwart ook verkrijgbaar in de afmetingen 75 cm, 100 cm en 150 cm breed.

Voor meer informatie neemt u dan contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

Een gratis offerte op maat

Vraagt u vrijblijvend een offerte aan op maat met een duidelijk advies.
Vooral aan te bevelen voor specifieke maatvoering (stapmolens, longeercirkels, rijbakken)